заборона свято прикмети

Чому 1 серпня не можна їсти яблука: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 647
hochu.ua

У вівторок, 1 серпня 2023 року, віряни вшановують пам'ять преподобної Мокрини (Макрини), сестри Святителя Василія Великого. Що це за свято, що не можна робити цього дня, а також про головні його традиції розповідаємо в цьому матеріалі на HOCHU.ua!Мокрина (Макрина) Молодша — відома християнська свята та преподобна, яка є сестрою Василя Великого.

Її шанування поширене у всіх християнських церквах.Близько 357 року Мокрина і її мати зреклися світського життя і почали жити разом зі служницями в сімейних володіннях в Аннезісі над річкою Ірис.

Мокрина стала настоятелькою однієї з перших жіночих чернечих громад у Малій Азії. Її вплив справив глибокий ефект на молодшого брата Василя, який, наслідуючи її приклад, відмовився від мирського життя та став ченцем.

У 370 році Василь став єпископом Кесарії Каппадокійської. На іконах Мокрина зображена в темному одязі черниці, з руками складеними хрест-навхрест на грудях або іноді піднятими вгору.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA