заборона свято прикмети

Чому 28 липня не можна ходити в поле: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 351
hochu.ua

У п'ятницю, 28 липня 2023 року, віряни відзначають День пам'яті рівноапостольного князя Володимира та День хрещення Київської Русі.

Що це за свята, що не можна робити цього дня, а також про головні його традиції розповідаємо в цьому матеріалі на HOCHU.ua! Читати також З'явилися перші прогнози погоди на зиму 2023-2024: до чого готуватися українцям 28 липня християни відзначають День пам'яті рівноапостольного князя Володимира (День Володимира Великого), який був онуком рівноапостольної княгині Ольги.

Важливою подією цього дня є також святкування Дня хрещення Київської Русі.Володимир Великий, бувши князем Київської Русі, зробив багато для поширення християнства на цих землях.

Він висловив бажання взяти за дружину Анну, сестру візантійських імператорів Василя та Костянтина. Однак візантійські імператори погодилися віддати Анну лише за умови, що Володимир прийме християнство та пройде хрещення.1 серпня 988 року Володимир прочитав молитву над водами Дніпра, сам прийняв хрещення і охрестив усіх мешканців Києва.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA