жертва буллинг кибербуллинг

Булінг у школі: як розпізнати, що робити та куди звертатися

Сейчас читают: 635
womo.ua

Наталия Верещук, редактор WoMo Булінг у школі – досить складна тема, як для дітей, так і для вчителів та їх батьків. У сучасних українських школах, за даними ЮНІСЕФ, 59% школярів переживали епізоди цькування від однолітків.

Треба розуміти, що діти досить жорстокі, а особливо яскраво це проявляється у підлітковому віці, коли кожна дитина шукає своє місце під сонцем та досить часто самостверджується за рахунок слабкіших однолітків.

Так, боулінг у дитячих колективах був завжди, однак ще 15 років тому боулінг закінчувався між кривдниками та жертвою, а сьогодні ми досить часто бачимо, що на особистих образах справа не закінчується.

Вона продовжується в соціальних мережах, і це звичайно ускладнює ситуацію. Хто найчастіше піддається булінгу В першу чергу булінгу піддаються діти, які чимось відрізняються від однолітків, хто не може дати відсіч; хто слабкіший фізично і так далі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA