традиции Пасха обычаи

Чистий четвер: традиції, прикмети. Що не можна робити

Сейчас читают: 473
liza.ua

Чистий четвер у 2021 році відзначають 29 квітня. У цей особливий день варто направити свої сили на прибирання та дотримуватись обрядів і прикмет, які пов’язані з Чистим четвергом.

За традицією саме в Чистий четвер дім готують до Христового Воскресіння, а після не прибирають до самої Пасхи. Про які ще звичаї та вірування варто пам’ятати в Чистий четвер?Обряди й традиції у Чистий четвер, що передує Страсній п’ятниці, націлені на очищення – не тільки житла, але й душі.

Вважається, що саме в цей день віруюча людина повинна розлучитися зі своїми страхами, проблемами й грішними думками. Такий «тягар» не можна нести на своїх плечах у світле свято Великодня.

Крім того, четвер Страсного тижня має велику магічну силу. Тому дуже важливо знати, які прикмети та звичаї Чистого четверга існують.За віруваннями християнської церкви, в цей день відбулася Таємна вечеря, на якій Ісус Христос зібрав своїх учнів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA