Срср освіта виховання навчання натхнення дозвілля вибір редакції Срср

“Борітесь та поборете”: 5 найкращих історій про спротив українців радянській системі

Сейчас читают: 125
womo.ua

Українці цінували свободу та боролися за неї у всі часи. Хтось робив це мечем, а хтось – словом. Хтось вдавався до відкритого протесту, а хтось вдавався до мʼяких, хоч і не менш ефективних методів.

В сьогоднішній підбірці матеріалів від проєкту УКультура розповідаємо спротив українців радянській системі. “Добре, я буду проти вас” Свіже інтерв’ю з Мирославом Мариновичем, в якому проректор Українського католицького університету, правозахисник, філософ, релігієзнавець, розповідає про те, як формувались дисидентські ідеї та рухи в радянській Україні й що спонукало молоду людину до них  долучитися.

Форми протестного руху в Україні: політичне хуліганство «Клубу кавопивців» Професорка кафедри історії Національного університету «Києво-Могилянська Академія», докторка історичних наук Наталя Яковенко згадує “Клуб кавопивців” – об’єднання молодих людей, які з натхненням та гумором займалися політичним хуліганством у Радянському Союзі у 70–80-х роках.

Козацтво як політичний і культурний феномен Козаки були і є символом української сили та свободи. Козацтво пропагувало свої соціальні та політичні ідеї не тільки зброєю, а й культурою, про що розповідає у своїй лекції доктор історичних наук, професор, завідувач сектору соціальної історії Інституту історії НАНУ Віктор Горобець.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA