Сша місто Херсон ООН військові полонені Генасамблея ООН російський полон Сша місто Херсон

Близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування та насильство: деталі

Сейчас читают: 231
womo.ua

Генпрокурор Андрій Костін розповів, що росія вибудувала розвинену систему тортур та жорстокого поводження з українцями – як військовополоненими, так і цивільними.

За останніми оцінками, близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування, погрози сексуального насильства або інші форми жорстокого поводження.

Про це заявив Генпрокурор Андрій Костін під час зустрічі зі Спеціальною доповідачкою ООН з питань катувань, доктором Еліс Джил Едвардс.

Вони обговорили посилення міжнародної співпраці заради припинення цих жахливих і незаконних практик. Читайте також: В Україні обмежать виїзд для жінок, які стоять на військовому обліку Наразі ідентифіковано 156 підозрюваних – військовослужбовців зс рф та представників окупаційної «влади», щодо 114 обвинувальні акти скеровано до суду, 35-х засуджено за катування та жорстоке поводження як воєнні злочини. Читайте також: Голод, побиття та катування: українки розповіли про умови російського полону Про один з таких випадків Андрій Костін розповів доктору Едвардс: 32-річний власник кав’ярні з Херсона допомагав учасникам протестів проти російської окупації – давав випити води, умитися та надавав першу допомогу у своєму кафе.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA