Сша История перемога натхнення вибір редакції Сша

«Беззастережна капітуляція»: історія однієї фотографії

Сейчас читают: 819
womo.ua

Цей знімок має багато героїв, кілька назв і дивовижну історію, завдовжки в кілька десятків років. Сам автор, фотограф Альфред Ейзенштадт, вважав його далеко не найкращою своєю роботою.

Але саме їй судилося довге життя з майже детективною історією та незвичайним продовженням. У день, коли на борту американського лінкора «Міссурі» було офіційно підписано акт про капітуляцію Японії, пригадуємо знаменитий історичний знімок.

Адже для американців ця фотографія стала своєрідним символом перемоги у Другій світовій війні. Передісторія 14 серпня 1945 року президент США Трумен оголосив про капітуляцію Японії.

Люди, почувши радісну новину, вибігали з будинків, обіймалися, сміялися і плакали від щастя. Штатний фотограф журналу Life Magazines Альфред Ейзенштадт прогулювався з камерою «військовим острівцем» у районі Таймс-сквер – так називали пункт збору добровольців до армії США.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA