Франция Франция

Режисерка стрічки «Анатомія падіння» стала другою серед жінок володаркою премії «Сезар»

Сейчас читают: 641
womo.ua

На церемонії нагородження національної премії Франції режисерка й сценаристка Жустін Тріє стала другою в історії премії жінкою, яка отримала нагороду за найкращу режисуру.

Про це повідомляє Variety. Загалом стрічка «Анатомія падіння» була відзначена шістьма нагородами: за найкращий фільм, сценарій, режисуру, монтаж, а також за головну роль та роль другого плану.

Сандра Гюллер, виконавиця головної ролі, стала володаркою премії як найкраща акторка і проголосила за сцени промову французькою мовою.

Церемонія вручення премії «Сезар». Фото: Getty Images Свою нагороду за найкращий фільм Жустін Тріє присвятила жінкам, які «почуваються в пастці свого вибору, у своїй самотності, які існують надто чи існують недостатньо, які були травмовані й звільнилися, висловлюючись». Читайте також: Вперше номінантами «Оскару» стали одразу три фільми, зняті жінками Почесну премію «Сезар» отримав Кристофер Нолан за стрічку «Оппенгеймер».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA