Сша кіно документальний фільм Сша

Історична подія. Документальний фільм «20 днів в Маріуполі» став лауреатом премії «Оскар»

Сейчас читают: 223
womo.ua

Напередодні в Лос-Анджелесі завершилася церемонія вручення 96-ї премії Американської кіноакадемії. Стрічка українського режисера Мстислава Чернова перемогла у номінації «Найкращий документальний фільм».

Історична перемога Разом з режисером на сцену піднялися Євген Малолєтка та Василіса Степаненко. Разом з Черновим вони працювали в оточеному Маріуполі. «20 днів в Маріуполі» став першим українським фільмом, який отримав престижну нагороду американської кіноакадемії.

Фото: REUTERS/Mike Blake Читайте також: Вперше номінантами «Оскару» стали одразу три фільми, зняті жінками Не перша нагорода для українців Перший «Оскар» для України став історичною подією.

Проте в цілому це не перша відзнака академіків, яку отримували українці. В 2006 році інженер у галузі кінотехніки Анатолій Кокуш родом із Керчі отримав два інженерно-технічних «Оскара».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA