люди Нео

Акторка Соломія Кирилова — про знімання фільму «Памфір» та увагу до українців у Каннах

Сейчас читают: 581
vogue.ua

У Каннах з аншлагом пройшла прем’єра фільму «Памфір» українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. Про роботу над стрічкою, заради якої – щоб підготуватися до знімання – команда поїхала в експедицію на Гуцульщину, ми розпитали акторку Соломію Кирилову. «Памфір», події якого відбувається в прикордонному селищі на заході України напередодні традиційного свята Маланки, у Каннах зустріли 7-хвилинними оваціями.

Міжнародна преса (наприклад, Screendaily) розпочинає схвальні рецензії на дебют 38-річного українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука з компліментів візуальній частині фільму та його самобутності.

Справді, стрічка з перших хвилин занурює глядача в містичний світ українського свята Маланки. Головний герой фільму, вірний сім’янин Памфір (Олександр Яцентюк), повертається додому з Польщі після тривалої розлуки, щоб побачити дружину Олену (Соломія Кирилова) та сина Назара (Станіслав Потяк).

Та коли його син, який не хоче відпускати батька назад на заробітки, навмисне підпалює молитовний дім, Памфір вимушений прийняти кару за вчинок сина й зробити те, чого він, з огляду на своє минуле життя, зовсім не хоче… Втім, він змушений згадати про своє контрабандистське минуле. «Памфір презентує нам брутальну, нелаковану Україну.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA