Нео

5 книг про козаків, які має прочитати кожен українець

Сейчас читают: 649
vogue.ua

«Козацькому роду нема переводу» – це прислів'я знає кожен з нас, а сучасні реаліїї доводять, що всі ми – нащадки відважних та волелюбних запорізьких козаків.

Кмітливий та завзятий чоловік з шаблею, незмінною люлькою та самобутнім почуттям гумору – такими романтизовано малює козаків художня література, від творів Тараса Шевченка до Василя Стуса.

Але ми пропонуємо до вашої уваги 5 книг про козацтво, які пояснюють, ким же вони були насправді. Автори цієї книги – блискучі спеціалисти.

Отець Юрій Мицик – фахівець з козацької доби та церковної історії, а Сергій Плохій – чи не найвідоміший у світі спеціаліст з історії України та Східної Європи, професор кафедри української історії в Гарвардському університеті, україно-амеркианський історик Сергій Плохій. "Як козаки Україну боронили" – науково-популярне видання про виникнення українського козацтва, його розквіт і занепад.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA