душа Нео

Зима близько: теплі речі з українським колоритом

Сейчас читают: 930
vogue.ua

Попереду зима, яка обіцяє бути холодною. Залишатися в теплі допоможуть речі українських ремісниківЛіжник – це ковдра з натуральної вовни.

Цубка, іноді – колюча, – вона здатна феноменально зберігати тепло. На додачу, ліжники важкі. Це дасть терапевтичний ефект важкої ковдри для солодкого сну (доведено, що важкі ковдри немов обіймають людину, знімають відчуття напргуи та сприяють більш глибокому та спокійному сну).

Купити ліжник можна на базарі в Косові, а також замовити у українських виробників. Ліжник, який можна стелити хоч на підлогу, хоч на ліжко (звідси назва), хоч вкриватися ним, – це дуже давня та особлива ремісницька традиція України, а зокрема, Прикарпаття.

Центр ліжникарства, де збереглися технології виготовлення, – це село Яворів на Косівщині. Якщо їхати повз на машині, то можна побачити, як у дворах та на брамах сушаться розкішні вироби ручної роботи.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA