Україна жінки вибір редакції Україна

«Жіночі студії»: в Україні стартував новий феміністичний проєкт

Сейчас читают: 171
womo.ua

«Жіночі студії» — так називається новий YouTube-проєкт, присвячений українській жіночій історії. Його реалізація стала можливою завдяки грантовій підтримці від Projector Foundation у межах програми «Сама собі ціль».

Головними героїнями проєкту є українські дослідниці. Це історикині, етнографині та інші експертки, які досліджують історію з жіночої перспективи. «Жіночі студії» — це не просто лекції про минуле, а можливість побачити історію з іншого боку, який раніше залишався поза увагою. «Жіночі студії» створені засновницями  феміністичної спільноти WOMEN UA Іриною Мусій та Мілою Мороз.

Про «Жіночі студії» Проєкт має на меті не лише розповісти більше про жіночі постаті в українській історії. Він сподівається сприяти популяризації музеїв та історичних пам’яток, які відображають жіночий досвід.

Знімання першого сезону відбулися у Львові, Ужгороді та Харкові. Ці міста обрали не випадково — кожне з них має свою унікальну історію, пов’язану з видатними жінками.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA