Украина люди жертва страхи Нео Украина

Жіноча військова медицина: здоров’я захисницям України рятують волонтери

Сейчас читают: 190
womo.ua

В Україні за рік війни жінка набула лідерської ролі активної захисниці свободи своєї країни, відходячи від образу жертви війни.

Понад 50 тисяч жінок наразі служать у ЗСУ, ще десятки тисяч — у Нацгвардії, Державній прикордонній службі, Нацполіції. І ці цифри щомісяця зростають, бо реформи силових органів розширили можливості.

Переважна більшість з них є учасницями бойових дій. Лише у підрозділах Сухопутних військ ЗСУ є 142 гендерні радники, які повинні на практиці все робити для того, аби ніщо не заважало жінкам виконувати їх роботу.

Але повстає автоматичне питання: чи подбала держава про їх здоров’я у польових умовах? Чесні відповіді на ці питання давали під час марафону панельних дискусій, які влаштував Укрінформ, членкиня Жіночого ветеранського руху Надія Гарань, директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий та заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA