здоров'я опитування дослідження

Жаліються на поганий сон та постійну втому. Як оцінюють рівень свого здоровʼя українці

Сейчас читают: 430
womo.ua

Комплексне здоров’я організму — важлива складова високої якості життя. Однак, за останній рік більше половини українців (54,2%) стали оцінювати свій стан здоровʼя, як посередній.

Про це свідчать дані опитування медичної інформаційної системи Helsi. Впливають на це поганий сон, підвищення рівня стресу і тривоги, загальна втома та нестача енергії, відсутність часу і коштів турбуватися про себе.

Найбільше це стосується людей, яким від 35 до 44 років. Однак, є і ті (29,9%), хто не дивлячись на ситуацію в країні намагаються покращити свій стан. Читайте також: У Києві пройде професійне навчання для фізичних терапевтів та протезистів України: подробиці Серед тенденцій підтримки здоровʼя найбільшою популярністю користуються:  часткова або повна відмова від алкоголю (37,2%); вживання БАДів та вітамінів (37,2%); уникнення паління (36,9%); Однак, до регулярних планових оглядів у лікаря українці так і не дійшли.

А звертаються тільки тоді, коли хворіють (45,7%). Сімейна лікарка, Віталіна Олещенко розповідає, що на профілактичні огляди частіше приходить молодь від 18 до 25 років.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA