Англия Україна Британия Євробачення-2023 Англия Україна

Євробачення-2023 відбудеться у Британії, а не в Україні

Сейчас читают: 572
womo.ua

Європейська мовна спілка вирішила, що пісенний конкурс «Євробачення» у 2023 році відбудеться не в Україні. Організатори звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Про це повідомила пресслужба спілки. У повідомленні йдеться, що спілка хотіла б подякувати UA.Суспільне за «щиру співпрацю та відданість вивченню всіх сценаріїв протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra’s 14 травня в Турині та поділитися своїм сумом та розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні…» Відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU тепер почне переговори з ВВС, що посіли друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу Євробачення-2023 року у Сполученому Королівстві.

При цьому в EBU зазначили, що хотіли б, щоб перемога України позначилася на конкурсі наступного року. «Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях з можливими господарями», — зазначили у заяві.

Нагадаємо, що гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania здобув для України перемогу на Євробаченні-2022 в Турині. Гурт та Сергій Притула продали кришталевий мікрофон Євробачення-2022 за $900 тисяч на благодійному аукціоні.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA