знаменитости вышиванка вишиванки

Які вишиванки українки зберігають у себе в гардеробах

Сейчас читают: 515
vogue.ua

Кожен третій четвер травня в Україні святкують День вишиванки. Цього року, коли мільйони українців розкидані по світу, це свято набуває особливого значення.

Вишиванки – невід'ємна частина нашої ДНК та культурного коду нашої нації. Напередодні свята, при підтримці Foberini та Pandora, ми зв'язалися з трьома українками, у яких у гардеробах збереглися старовинні вишиванки, і дізналися їхню історію.

Дизайнерка Світлана Бевза, рестораторка Марія Дідковська та Ірина Ковальчук, засновниця івент-агентства Ultra Promo, поділилися з нами своїми сімейними фото та розповіли про найцінніші вишиванки у своїх колекціях.

Так, у Ірини Ковальчук у колекції є унікальна вишиванка з Одеси, прикрашена вишитим виноградом, Марії Дідковській її вишиванка дісталася ще від прабабусі Варвари, а Світлані Бевзі під час евакуації з України довелося залишити всю свою колекцію національного одягу у будинку, у Києві.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA