робота кар'єра Олена Орлюк натхнення успішна жінка вибір редакції

Як жінки рухають прогрес: 13 винаходів, що змінили світ

Сейчас читают: 473
womo.ua

Олена Орлюк  Хто перший спадає вам на думку, коли йде мова про винаходи? Напевно, хтось із чоловіків. Це не дивно, адже історичні передумови склалися таким чином, що навіть у передових країнах жінки відносно  недавно (в розумінні історії людства) отримали повноцінний доступ до освіти та наукових розробок.

Відлуння старих традицій відчувається і зараз: згідно з дослідженнями частка жінок, працевлаштованих у сферах STEM (наука, технології, інженерія та математика), становить всього 35%.

Проте навіть попри перешкоди нам вдалося досягти значних успіхів у створенні інновацій, що змінили світ. Тому пропоную згадати декілька винаходів, чиє авторство багато хто приписував чоловікам.  Матеріал для бронежилетів Складно порахувати, скільки життів урятувала американська хімікиня польського походження Стефані Кволек з того часу, як винайшла кевлар – синтетичне волокно, що у п’ять разів міцніше від сталі.

Цей матеріал досі використовують не тільки для виробництва куленепробивних жилетів та іншого захисного спорядження, а й музичних інструментів та багатьох предметів, якими ми користуємося у повсякденному житті.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA