Україна місто Суми місто Чернівці зарплата житло дослідження Україна місто Суми місто Чернівці

Як швидко оренда помешкання «з’їдає» зарплати українців та де найдорожче житло: рейтинг міст

Сейчас читают: 484
womo.ua

Аналітики двох українських компаній дослідили, який відсоток від середньої заробітної плати витрачається на оренду квартири середньої вартості в обласних центрах та де жити найвигідніше.

Маркетплейс нерухомості DIM.RIA та сайт пошуку роботи Work.ua встановили, що винаймання помешкання «зʼїдає» до 80% від зарплати.

Але все залежить від регіону та професії. Зазначається, що чим далі від лінії фронту, то відсоток зарплатні більший. Відповідно й оренда теж більша. Читайте також: Уряд планує до 2030 року скоротити гендерний розрив в оплаті праці: подробиці Найнижче співвідношення оренди та зарплати у Херсоні — тут на винайм однокімнатної квартири припадає 21% середньої зарплати.

Трохи більше обійдеться проживання у Харкові (34%) та Миколаєві (35%). Замикають пʼятірку доступних міст Суми та Чернівці (39%). Читайте також: Життя у якому ми опинились: Що відбувається з економікою та як поводитись роботодавцям Найбільшу частку зарплати за винаймання однокімнатного помешкання доведеться викласти у Дніпрі (71% від середньої зарплати), Вінниці (73%), Полтаві (77%), Києві (78%) та Львові (80%).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA