психика Коронавирус

Як COVID-19 впливає на психіку: що кажуть ті, хто перехворів, та лікарі

Сейчас читают: 905
liza.ua

Кількість перехворілих на COVID-19 стає все більше, так само як і інформації про ковід та його наслідки. Зібрали думки тих, хто перехворів, та лікарів про те, як коронавірус впливає на психіку, і ділимося з вами.Практично у кожного з нас сьогодні в оточенні є люди, які перехворіли на COVID—19.

У всіх захворювання протікає по—різному, але погіршення психічного стану відзначає багато хто. У деяких хворих до слабкості і занепаду сил додається апатія і стресовий розлад, когось мучать думки про сенс життя та його марність, у когсь починаються панічні атаки, причому вже після одужання, у багатьох відсутня концентрація.Найчастіше люди відчувають тривогу, безсоння, депресивні стани, безпорадність, складності з адаптацією, нав’язливий страх за близьких та за власне майбутнє.

Деяких людей в час хвороби відвідують думки про суїцид, і, на жаль, випадки суїциду безпосередньо під час лікування від ковіду в Україні вже мали місце.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA