місто Харків Франція люди Facebook Нео Держкіно місто Харків Франція

На Міжнародному кінофестивалі в Клермон-Феррані покажуть українські короткометражні стрічки

Сейчас читают: 972
womo.ua

На Міжнародному фестивалі короткометражних фільмів у Клермон-Феррані (Франція) покажуть українські короткометражні стрічки. Про це повідомляє пресслужба Держкіно. “На Міжнародному фестивалі короткометражних фільмів, який пройде у Клермон-Феррані  з 1 по 4 лютого, покажуть одразу 2 добірки українських короткометражних стрічок, створених у співпраці з Київським міжнародним фестивалем короткометражних фільмів”, — йдеться у повідомленні.

До програми під назвою War-Life Balance увійшли документальна стрічка про досвід людей у час війни “Українські квір-борці за свободу”, кіноспостереження за скульпторами, які в новій реальності змушені робити протитанкові їжаки “Літургія протитанкових перешкод”, стрічка про те, як люди прагнуть у будь-який спосіб бути корисними під час війни “Харків мюзік фест відбувся”, зворушлива історія про любов з першого погляду в не найсприятливіших обставинах “Театральна” та переможець національного конкурсу KISFF 2022 – “Пелюшковий торт” про виклики батьківства.

Окрім цього, стрічка Дмитра Сухолиткого-Собчука “Літургія протитанкових перешкод” увійшла в Основний конкурс фестивалю. На показах в рамках кіноринку демонструватимуться також докуфікшн про стосунки молодої пари на тлі війни “Поки тут тихо” та історія з життя сім’ї, роз’єднаної сварками “Перезапис”.

У Держкіно зазначають, що фестиваль у Клермон-Феррані вважається найважливішим фестивалем та кіноринком короткометражного кіно у світі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA