Украина Україна виставка війна в Україні розвиток новини вибір редакції Украина Україна

Виставка про ненасильницький опір “Небачена сила” відкриється в Українському домі

Сейчас читают: 521
womo.ua

Виставка “Небачена сила” покликана продемонструвати, що ненасильницький опір є особливою і могутньою силою українців у російсько-українській війні, яка триває вже 10 років.

Адже бути серед своїх і бути в окупації — це два різні способи життя і відчуття свободи. Багато українців та українок на окупованих територіях, переживаючи паспортний терор, переслідування, стирання ідентичності, беззаконня, чинять опір ворогам.

З новин ми знаємо про громадський рух “Жовта стрічка”, що виник у квітні 2022 року в Херсоні, жіночий рух “Зла Мавка”, зорганізований у 2023-му в Мелітополі, які ведуть партизанську інформаційну війну.

Чули про «Бойові кримські чайки» та «Атеш», які надають тактичну інформацію українським Збройним силам. Це історії не пасивності, невизначеності та байдужості, а радше незламності населення, яке опинилось в ситуації прямої загрози від російського окупанта.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA