люди здоровье Нео

Високий сезон: що робити, якщо вкусив кліщ

Сейчас читают: 313
vogue.ua

Бабине літо в розпалі, і від останніх теплих сонячних днів хочеться взяти все, насолоджуючись красою природи. Проте варто пам"ятати про небезпеку, яка криється в парках та лісах.

Що робити, якщо вкусив кліщ, розповідаємо за матеріалами Центру Громадського здоров"я МОЗ України. ВАЖЛИВО: за даними ДСНС, у ліси Київської області не можна ходити ще як мінімум рік – через міни, що залишилися після російського вторгнення.

Тим часом у Харківській області заміновано понад 12 тис. кв. км території. Інтерактивну мапу територій, які потенційно можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами, можна знайти на сайті ДСНС.

Щороку близько 20 000 людей звертається до закладів охорони здоров’я з укусами кліщів. За даними Центру громадського здоров’я, у 2020 році зареєстрували 2 745 випадків хвороби Лайма та 2 випадки кліщового енцефаліту.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA