лайфхак яйця як приготувати

Відповідь може здивувати: чи можна їсти яйця з червоною плямою на жовтку

Сейчас читают: 336
hochu.ua

Яйця входять до складу багатьох продуктів - від омлетів до десертів, таких як смачний чорничний пиріг. Але при підготовці продуктів і додаванні яєць буває, що, розбиваючи шкаралупу, кулінар знаходить всередині не лише те, що очікує там побачити.Іноді, розбиваючи яйце на сковороду або в миску з тістом, виливається не лише яйце, невелика червона цятка, схожа на згусток крові.

Чи можна вживати такі яйця і чи не зашкодять вони нашому здоров'ю, розповіли на порталі “На ПЕНСІЇ”. Читати також Універсальна консервація: ці кабачки кружальцями зберігають хрумкість до весни (РЕЦЕПТ) Часто кулінари впевнені, що червона пляма біля жовтка свідчить про те, що продукт не зовсім якісний, а таке яйце краще взагалі викинути.

Але насправді лякатися не варто. Цей кров’яний потік може утворитися при формуванні жовтка і він нічого не означає.Ймовірність появи таких кров’яних плям на жовтку збільшується, якщо кури інтенсивно несуться, або якщо в їхньому раціоні надлишок протеїну.

Також таке буває при нестачі у тварин вітамінів А і К та при деяких інфекційних хворобах. Читати також Трохи води та манка: апетитні повітряні пончики за копійки (РЕЦЕПТ) Цей дефект не несе жодної загрози здоров’ю людини і не впливає на смакові якості яйця.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA