молитва Яке сьогодні свято заборона свято

Чому на Семи мучеників Маккавеїв не можна їсти мед, поки його не освятять у церкві? Заборони та традиції свята

Сейчас читают: 998
hochu.ua

Ми вже розповідали про те, що 14 серпня церква святкує Медовий Спас. У цьому матеріалі ми зібрали головні заборони та традиції ще одного свята, яке відзначають в цей день — Семи мучеників Маккавеїв, а також молитву, яка принесе щастя.14 серпня ми відзначаємо не тільки Медовий Спас, а ще Семи мучеників Маккавеїв.

Цього дня існує чимало заборон та традицій, про які ми розповімо нижче. Читати також Професійні та державні свята України в серпні 2023 року Одним з ключових обрядів цього свята є освячення меду, маку, а також букетів із цілющих трав.

Християни вірять, що мак, зібраний у Маковея, має особливі цілющі властивості.Цього дня можна скупатися в озері чи річці, щоб "змити" свої гріхи.

Але після Медового Спасу купатися не можна, бо є ризик потонути.На святковому столі мед посідав особливе місце. Разом з медом подавали млинці, булочки з маком та коржики.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA