Украина книги інтерв’ю Украина

Відчуття повернення до нормальності: співзасновниця ist publishing про книговидавництво після повномасштабного вторгнення

Сейчас читают: 409
womo.ua

Видавництво ist publishing опублікувало книгу американської письменниці Сюзен Зонтаґ “Дивлячись на чужі страждання” в серії warning books.

Це серія книжок про війну та культуру. Перекладені українською дослідження та збірки лекцій і статей, що були написані на перетині різних галузей гуманітаристики — від літературної критики, історії та філософії до теорії мистецтва, медіатеорії та антропології.

ЇЇ започаткували у 2022 році, у відповідь на повномасштабне вторгнення російської армії в Україну, коли за необхідністю воєнного захисту країни постали й нагальні питання про культуру.  Есей Зонтаґ вийде у березні у серії warning books. За яким принципом відбираються книжки, що у неї потрапляють? Ця серія — відповідь на багато питань, які стосуються культури та мистецтва: як про це говорити, аналізувати та як писати?

Через зміну оптики ми на багато речей стали дивитися інакше, і цей текст теж не виключення. Я і мої колеги вже давно його читали, бо це база коли починаєш знайомство з Сюзен Зонтаґ, або якщо цікавишся фотографією чи культурологією.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA