Уганда Євросоюз закон ЛГБТ ЛГБТК ЛГБТ-спільнота права людей Уганда Євросоюз

В Уганді будуть страчувати за одностатеві стосунки: подробиці

Сейчас читают: 264
womo.ua

Президент Уганди Йовері Мусевені підписав закон проти ЛГБТК+ спільноти. Тепер за гомосексуальні стосунки каратимуть смертю. Про це пише Reuters.

Зазначається, що в Уганді гомосексуальні стосунки були заборонені вже давно, однак новий закон посилив покарання за них і розширив свою дію на ЛГБТК+ спільноту. Читайте також: Матері українського ЛГБТ+ військового погрожували через діяльність сина: подробиці Більшість представників ЛГБТК+ спільноти закрили свої облікові записи в соціальних мережах і втекли із місця проживання, щоб виїхати за кордон.

Також активісти й правозахисники мають на меті оскаржити дискримінаційний закон. Читайте також: В Італії уряд обмежив батьківські права гей-пар Додамо, що Уганда є однією з країн, яка щорічно отримує великі кошти дотацій від західних партнерів, зокрема на медицину.

Після ухвалення закону проти ЛГБТК+ людей країна знову опинилася під загрозою санкцій. Читайте також: В Уганді запровадили смертну кару за гомосексуалізм: реакція ООН Європейський союз, ООН і коаліція міжнародних компаній засудили рішення президент Уганди.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA