ООН діти окуповані території

В ООН розслідують викрадення українських дітей з окупованих територій

Сейчас читают: 294
womo.ua

Управління Верховного комісара ООН з прав людини розслідує депортацію сиріт з тимчасово окупованої частини України. Про це повідомляє ООН.

Голова УВКПЛ Мішель Бачелет повідомила Раду з прав людини, що її управління вивчає твердження про те, що малюків забирають із дитячих будинків на Донбасі, закріпилася росія. «УВКПЛ поки що не може підтвердити ці твердження або кількість дітей, які можуть опинитися в такій ситуації.

Ми стурбовані планами російської влади дозволити переміщення дітей з України в сім’ї в російській федерації, які, здається, не включають кроки з возз’єднання сімей або дотримання найкращих інтересів дитини», — сказала Бачелет.

Раніше українська омбудсменка Людмила Денісова повідомила, що всі діти, які народилися в Херсонській області після 24 лютого, а також діти-сироти, котрі  проживають в регіоні, автоматично отримають громадянство росії.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA