Олена Зеленська Украина українські бренди мода 2024 осіння колекція нова колекція мода 2025 Олена Зеленська Украина

Український бренд GAPTUVALNYA створив колекцію вишиванок до Саміту перших леді та джентльменів: фото

Сейчас читают: 126
womo.ua

Колекція “Лелé” досліджує символізм захисту дітей та зв’язку батьків з дитиною, тому кожна вишиванка використовує українські народні образи того, як наші прабатьки оберігали і захищали дітей від зла. «Лелé» — це ніжний вигук, який матері використовують, співаючи колискові своїм дітям.

Це слово стало символом материнської любові та заспокоєння. Символізм орнаментів — це нагадування міжнародним партнерам, наскільки важливо захищати дітей в умовах війни.

В українській культурі першим символом захисту дітей були трави. Щоб сон дитини був спокійним, батьки набивали ковдру в колисці духмяними сушеними травами.

Перші купелі новонароджених також супроводжувались обрядовими діями з використанням природних елементів — трав, меду та квітів. Читайте також: Made in Ukraine: що носити восени 2024 року У колекції особливе місце займають традиційні символи, які мають глибоке культурне значення.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA