Україна Греція спорт жінки успішна жінка вибір редакції ефективність Україна Греція

Українка Катерина Садурська втретє стала чемпіонкою світу з фрідайвингу

Сейчас читают: 732
womo.ua

Для порівняння Батьківщина-Мати, символ Києва, на один метр менша за цю глибину. А через день Катя здійснила неймовірне занурення по тросу і стала чемпіонкою світу з результатом 95 метра.

8-й Чемпіонат світу з фрідайвінгу 2024 CMAS стартував 2 жовтня в Каламаті, Греція. Катерина Садурська розповіла, що змагання проводяться в Середземному морі, де температура води була значно нижча, ніж під час її підготовки – лише 24 градуси на поверхні, що суттєво ускладнює процес занурення.

Фото: @fed.under.water, @andac.kazar Катя стала першою українкою, яка досягла такої глибини, оновивши попередній рекорд Наталії Жаркової — 102 метри.А у дисципліні «вільне занурення по тросу», де важливу роль відіграє обладнання та підготовка, Катерина не мала можливості протестувати сетап (стартову конструкцію) перед початком змагань.

У спортсменів  було лише одне офіційне тренування, під час якого спортсменка робила іншу дисципліну. Це додало непередбачуваності в процес її занурення.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA