Украина жертва Украина

У Чернігові відкрили першу «кризову кімнату» для постраждалих від насильства

Сейчас читают: 305
womo.ua

Тимчасовий прихисток, послуги психологів та юристів зможуть відтепер отримати постраждалі від гендерно зумовленого насильства у Чернігові.

Проєкт спільно реалізували обласна військова адміністрація, Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA Ukraine), БФ «Ініціатива», ГО «Ліга ділових і професійних жінок України» за фінансової підтримки компанії Avon Cosmetics Ukraine.

За словами голови правління ГО «Ліга ділових та професійних жінок України», керівниці депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» в Чернігівській облраді Юлії Заїки, організатори прагнули створити комфортні умови для постраждалих, щоб було відчуття дому, затишку, спокою, безпеки. «Це місце для швидкого реагування і допомоги як психологічної, так і юридичної, цілодобового тимчасового перебування жінок з дітьми, які стали жертвами насильства», — зазначила вона. «Кризова кімната» створена з дотриманням міжнародних стандартів: там проведений  ремонт, приміщення оснащені меблями і побутовою технікою, дотримані норми інклюзивного проживання. «Кризова кімната» одночасно може прийняти до 10 осіб і містить дві житлові кімнати; кухню, приміщення для роботи з психологом, юристом, фахівцем із соціальної роботи.

У закладі працюватимуть 4 фахівці із соціальної роботи, які перебуватимуть в кімнаті подобово. Потрапити у «кризову кімнату» можна за скеруванням уповноваженого підрозділу органу Нацполіції та обласного центру соціально-психологічної допомоги.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA