чоловіки International

Amnesty International: в Україні 65% чоловіків з дитинства потерпають від насильства

Сейчас читают: 954
womo.ua

З 25 листопада до 10 грудня в Україні триває кампанія 16 днів без насильства. Цьогоріч ініціатори проєкту приділяють увагу чоловікам та хлопчикам.

Amnesty International провело тематичне опитування представників сильної статі, чи потерпали вони від насильства на різних етапах життя. Українські чоловіки на всіх етапах  життя зазнають різних форм насильства Найбільше від насильства чоловіки потерпають у дитинстві.

50% респондентів визнавали, що аб’юзерами були  батьки. Ляпасів або побиття ременем від різних родичів в юнацькому віці зазнавали 65% опитаних.

Третина (31%) хоча б раз зазнавала вуличних побоїв, чверть (25%) – булінгу в школі. У дорослому віці у 78% випадків найбільшу загрозу вони вбачають від інших чоловіків, очікуючи від них саме фізичного насильства.  «Результати підтвердили нашу гіпотезу, що українські чоловіки на всіх етапах свого життя зазнають різних форм насильства, найчастіше з боку інших чоловіків, але переважно замовчують ці випадки», – зазначила директорка Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.  Згідно з опитуванням, від домашнього насильства у дорослому віці постраждали 6% чоловіків.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA