Сексуальные домогательства насильство сексуальне насильство

Лише 40 % жінок, які зазнали насильства, звертаються по допомогу до офіційних установ

Сейчас читают: 743
womo.ua

Лише 40% жінок, які зазнали насильства, звертаються за допомогою до офіційних установ. Такі данні наводить ООН Жінки. «З початком повномасштабної війни, ризики прояву гендерно зумовленого насильства проти жінок і дівчат, зокрема домашнього насильства, що є однією з найбільш гострих соціальних проблем в Україні, зросли в рази.

Ситуація загострюється ще й через те, що жінки й дівчата часто можуть помилково вважати, що шукати допомоги та боротися з домашнім або гендерним насильством зараз «не на часі».

Однак війна не скасовує потребу протидіяти насильству, а також говорити про ці проблеми на весь голос», — йдеться у звіті. На думку Ецуко Іноуе, Міжнародної програмної керівниці із запобігання сексуальній експлуатації та нарузі, координаторки з гендерних питань Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, проблема полягає в тому, що часто жінки не ідентифікують сигнали насильства або бояться чи соромляться про нього розказати.

Однак зараз саме час перестати мовчати про це і сказати категоричне «ні» домашньому та гендерно зумовленому насильству. Нагадаємо, від 25 листопада до 10 грудня в Україні триває кампанія 16 днів без насильства.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA