люди одиночество Нео

Тривожність і стосунки

Сейчас читают: 533
upsihologa.com.ua

Часто зустрічається така проблема  коли людина, в якої підвищена тривожність, не може нормально будувати особисті стосунки. В цій статі хотілося б розібратися з яких причин це відбувається та що з цим можно робити.

Висока тривожність зазвичай формується на  на фоні  якогось негативного досвіду в житті людини. Що це може бути за досвід?Дитинство в сім'ї в якій один із батьків був залежною від хімічних речовин людиною (алкоголь або наркотичні речовини) в зв'язку з чим була дуже тривожна атмосфера невпевненості і нестабільності,  дитиною не було часу займатисяЯкщо в дитинстві у батьків людини були важкі стосунки, було важке розлучення, у зв'язку з чим сформувалося сприйняття особистих відносин як чогось обов'язково неприйнятного і важкого.

Якщо людина  в дитинстві  або в підлітковому віці була підвержена агресії з боку батьків (побутове насильство) або агресії з боку оточення в школі чи інших місцях ( булінг), що сформувало стереотип, що спілкування з людьми проблемне та краще його уникати.В разі, коли в більш пізньому віці був досвід важких стосунків з партнером, що призвело до формування тривожності щодо стосунків взагалі.

Другие люди не могут угадать, чего Вы хотите. Почти никогда. Одно и то же действие может быть связано с разными потребностями.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA