місто Софія премия діти підлітки біженці нагорода місто Софія

Три українки отримали Міжнародну дитячу премію миру за розроблення застосунків для дітей-біженців

Сейчас читают: 611
womo.ua

17 листопада 2023 року українські дівчата 18-річна Софія Терещенко, 17-річна Анастасія Феськова та 17-річна Анастасія Демченко отримали престижну 19-ту щорічну Міжнародну дитячу премію миру (International Children’s Peace prize) від туніського лауреата Нобелівської премії миру Уідеда Бушамуї.

Про це повідомляється на сайті премії. Зазначається, що церемонія вручення нагороди International Children’s Peace prize відбулася у Лондоні, де юних українок відзначили за розробку застосунків для дітей-біженців серед 140 номінантів із 35 країн світу.

Дівчата отримали статуетку Нкосі, грант на навчання і проєктний фонд у 100 тисяч євро. Читайте також: Українська письменниця Софія Андрухович отримала літературну премію «Зустріч» Дівчата працювали над проєктом із розробки мобільного додатку, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення до України у 2022 році.

Вони вирішили створити для дітей, які були змушені перетинати кордон і стати біженцями без батьків, два окремих застосунки: Refee для малюків від 4 до 11 років і SVITY для підлітків від 16 років.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA