дофамин стосунки кохання дослідження

Три пекельні кола любові Або як ми закохуємося

Сейчас читают: 544
womo.ua

Теа Саніна, письменниця, магістриня соціології, дослідниця дитинства, сімейна медіаторка, консультантка для пар, членкиня Національної асоціації медіаторів України та Української асоціації емоційно-фокусованої терапії, старша викладачка кафедри соціології НаУКМА Любов це почуття, стан чи інстинкт?

Сучасні науковці нарешті погодились в тому, що у людей немає інстинктів, бо ми надто складні для такого. Проте, за допомогою новітніх технологій вони змогли виокремити в мозку три емоційно-мотиваційних ланцюги, що відповідають за різні типи любовей (аж дивно звучить у множині, бо ми так звикли до того, що любов одна єдина): парування (mating), розмноження (reproduction) та батьківство (parenting). Або іншими словами, більш нам знайомими: статевий потяг, закоханість та прив’язаність.

Кожен ланцюг залучатє конкретні ділянки мозку та відповідні хімічні реакції.  Статевий потяг — це пристрасть, бажання сексуального задоволення, яке виникає під дією естрогенів (естрадіолу) та андрогенів (тестостерону).

Це простий потяг і його можна задовольнити із будь-ким з твого виду, хто відгукнеться на заклик. Після введення жінкам та чоловікам тестостерону вчені виявили, що у них з’являлися думки про секс та активізується сексуальна поведінка.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA