Україна Польща вагітність Україна Польща

«Сподіваюся, що жодна з українок, які потребують аборту, не спробує зробити це легально у Польщі»: жінки про аборти у країні

Сейчас читают: 641
womo.ua

Видання The Guardian випустило матеріал про українок, які допомагають українкам зробити аборт у Польщі, де діє закон із забороною на переривання вагітності.

Журналісти взяли коментар у Мирослави Марченко, яка в мирний час працювала гінекологинею в приватній клініці Києва. Одна з її пацієнток повинна була зробити аборт після того, як пренатальна діагностика показала високу ймовірність синдрому Дауна.

Після початку повномасштабної війни Марченко та її пацієнтка втекли в безпечне місце, перетнувши кордон із Польщею. За словами лікарки, тоді вона зрозуміла, який вплив польські закони про аборт та обмеження, встановлені для запобігання доступу жінок до екстреної контрацепції, можуть мати на життя людей.

Марченко сказала своїй пацієнтці, що їй слід поїхати до Чехії, щоб мати можливість перервати вагітність. Наразі Марченко чекає на отримання польської медичної ліцензії та співпрацює з Federa – польською організацією захисту прав жінок, щоб запустити українськомовну гарячу лінію для жінок щодо послуг з охорони репродуктивного здоров’я.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA