Украина церемония Украина

Скоро відбудеться церемонія вручення Премії імені Василя Стуса 2024 року: подробиці

Сейчас читают: 207
womo.ua

Премія втручатиметься 35-й рік поспіль. В межах премії цьогоріч також відбудуться публічні події, присвячені постаті Василя Стуса та його творчій спадщині.

Організатори Премії імені Василя Стуса – Український ПЕН, Києво-Могилянська Бізнес-Школа та видавництво «Дух і Літера» – оголосять ім’я лауреата 10 вересня, у вівторок, у Києві. Читайте також: 5 книг, які знищать вашу лінь Церемонія нагородження розпочнеться о 19:00 у Києві й транслюватиметься онлайн на Facebook-сторінках PEN Ukraine, Києво-Могилянської Бізнес-Школи [kmbs] та телеканалу “Еспресо”, а також на Youtube-каналах PEN Ukraine та Еспресо, котрий є головним інформаційним партнером Премії.

Вестиме церемонію журналіст, теле- та радіоведучий Вадим Карп’як. Премію імені Василя Стуса щороку вручають літераторам, митцям, режисерам, музикантам, культурним менеджерам, громадським діячам за внесок в українську культуру й стійкість громадянської позиції.

Торік лауреатом став журналіст, письменник та публіцист Сергій Буковський. Кандидатів на здобуття Премії цього року висувало журі у такому складі: Володимир Єрмоленко – голова журі, філософ, журналіст, письменник, президент Українського ПЕН; Оля Гнатюк – дослідниця, професорка НаУКМА та Варшавського університету; Юрій Прохасько – есеїст, перекладач; Олександр Саврук – декан Києво-Могилянської Бізнес Школи; Елеонора Соловей – літературознавиця; Леонід Фінберг – головний редактор видавництва «Дух і Літера»; Сергій Буковський – лауреат Премії імені Василя Стуса за 2023 рік; Тамара Гундорова – літературознавиця, культурологиня; Мирослава Барчук – журналістка, телеведуча.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA