робота ЗСУ війна дослідження війна з Росією

Скільки роботодавців готові брати на роботу ветеранів – дослідження

Сейчас читают: 411
womo.ua

Понад 60% роботодавців ніколи не працювали з ветеранами, але вже починають готуватися до найму колишніх військових. Сподівання покладають на програми менторства й допомогу від держави й суспільства, свідчить дослідження, яке спільно підготували Work.ua, Lobby X і «Український ветеранський фонд».

Тільки третина з опитаних роботодавців поділилися, що вже має досвід роботи з ветеранами. У 7% бізнесів він значний, а у 25% – невеликий.

Попри це, більшість з тих, хто вже наймав ветеранів, визначає цей досвід як позитивний. Тільки 8% опитаних вибрали варіант «скоріше негативний». Читайте також: Як українці ставляться до ЛГБТ-військових — дослідження Більшість роботодавців негативно ставиться до приховування кандидатом статусу ветерана.

Найчастіше (68% випадків) роботодавці зʼясовують це на етапі співбесіди, з резюме це стає відомо у 22% випадків. Натомість бізнеси називають релевантними для цивільної роботи навички, які можна отримати під час військової служби, зокрема вміння працювати в команді, критичне мислення, відповідальність, певні технічні навички. Читайте також: Як виживає та розвивається український бізнес під час війни — дослідження Серед рис, які характеризують захисників України на думку роботодавців, лідирує громадянська позиція, на другому місці дисципліна.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA