Україна Євросоюз виплати війна в Україні Україна Євросоюз

Що зміниться для українців з 1 липня: подробиці

Сейчас читают: 244
womo.ua

З 1  липня на українців очікує ряд змін, які стосуються комунальних платежів, збільшення акцизів на пальне, здорожчання низки товарів та послуг тощо.

Тому розберімось, чого очікувати громадянам України у липні 2023 року. З 1 липня зміни пов’язані з: пенсіями; тарифами; акцизом; пальним; субсидіями; соціальними виплатами; ліками; житом. Пенсії та соціальні виплати У липні відбудеться черговий етап індексації пенсій.

Виплати на 19,7% підвищать для колишніх чиновників та науковців. Збільшення виплат коливатиметься від 100 до 1 тисячі грн. Читайте також: Російські окупанти викрали понад 500 українських активістів: подробиці Також підвищення виплат стосується осіб з інвалідністю внаслідок війни та колишніх малолітніх в’язнів концентраційних таборів та інших місць примусового тримання, визнаних особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин.

Які виплати: I групи – 4 421 гривня; II групи ‒ 3 906 гривень; III групи ‒ 3 391 гривня; Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків, – 1 491 гривня.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA