уроки знаменитости Нео

Що треба знати про оперного співака Анатолія Солов’яненко, чий голос підкорив сцени від Донецька до Нью-Йорка

Сейчас читают: 335
vogue.ua

90 років тому у Донецьку, в родині шахтарів, народився оперний співак Анатолій Солов’яненко, чий лірико-драматичний тенор, манера виконання і незрівнянна легкість верхніх нот причарували світ.

Його доля неймовірна – з дипломом конструктора гірських машин він підкорив сцену Київського театру опери та балету, а згодом став першим українцем, якого запросили виступати у нью-йоркської Metropolitan Opera.

Консерваторський диплом легендарний співак отримав вже після того, як здобув шану світу та став по-справжньому народним артистом в Україні, об’їздивши кожен її куточок.

У 2022 році він увійшов у список 100 найвидатніших українців. Українська народна пісня в домі Солов'яненків звучала завжди. Батьки майбутньої зірки любили співати дуетом – музика вносила яскраві барви у скромне життя шахтарської родини з Пролетарського мікрорайону Донецька.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA