люди Нео

Що таке воєнні злочини?

Сейчас читают: 649
vogue.ua

Воєнний злочин – це діяння, вчинене під час збройного конфлікту, яке порушує міжнародні гуманітарні закони, спрямовані на захист цивільного населення.

Основним органом, який може притягнути осіб до відповідальності за воєнні злочини, є Міжнародний кримінальний суд. Він був заснований у 2002 році на основі договору, відомого як Римський статут, який перелічує дії, які можуть бути визнані кримінальними злочинами.

Деякі справи передаються до спеціальних трибуналів, створених Організацією Об'єднаних Націй. Термін «воєнні злочини» відноситься до серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, вчинених проти цивільних осіб або ворожих військ під час міжнародного чи внутрішнього збройного конфлікту, за які винні можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності на індивідуальній основі.

Такі злочини випливають насамперед із Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року та Додаткових протоколів від 1977 року, а також Гаазьких конвенцій 1899 та 1907 років.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA