Франція Росія Латвія жертва Нео StandWithUkraine Франція Росія Латвія

Це геноцид: країни починають визнавати злочини росії проти українського народу

Сейчас читают: 852
vogue.ua

Поки Франція не вважає правильним застосування терміна «геноцид» до злочинів російських окупантів в Україні (про що заявив держсекретар МЗС країни Клеман Бон), Парламенти Естонії Рійгікогу та Латвії Сейм одностайно визнали злочини росії проти українського народу геноцидом.

Латвійський Сейм одноголосно ухвалив заяву про агресію російської федерації та воєнні злочини в Україні, де визнав, що Росія здійснює геноцид проти українського народу.

Парламентарі підтримали ініціативу демократичних держав об’єднати зусилля у зборі та розслідуванні доказів військових злочинів, скоєних росією на всій території України. «Ми не повинні забувати про головний нинішній пріоритет – захистити населення України від подальших злочинів проти людяності та допомогти Україні звільнити її землю від окупантів», – сказав Річард Коль, голова Комітету закордонних справ Сейму після заяви.

Заява Сейму ґрунтується на свідченнях та доказах масових жорстоких злочинів, скоєних російською армією, включно з убивствами, катуваннями, сексуальними знущаннями та наругою над українськими цивільними, зокрема жінками та дітьми, у Бучі, Ірпені, Маріуполі та інших містах. "Як член ООН, Ради Європи, Європейського Союзу та НАТО, яка захищає демократичні цінності, Латвія не може змиритися з діями Російської Федерації щодо проведення масового знищення народу України", – зазначили в заяві. "Визнання дій росії геноцидом проти українського народу важливе для пам’яті про десятки тисяч жертв, а також для тих, кого катували й ґвалтували, чиї будинки зруйновано, та тих, кого змушують ховатися сьогодні в Маріуполі.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA