традиции песни праздник

Щедрівки на старий Новий рік для дорослих та дітей

Сейчас читают: 278
liza.ua

Щедрівки на старий Новий рік здавна стали обов’язковою частиною торжества. «А що другий празник — Святого Василя», — співається у знаменитій українській колядці.

Саме в день цього християнського покровителя, 14 січня, зливаються воєдино традиції православ’я і язичництва, люди згадують про найдавніші та прекрасні обряди, а в усіх хатах звучать особливі обрядові пісні — щедрівки.Щедрувати на старий Новий рік, за українською традицією, зазвичай ходили діти, починаючи від найменших і до підлітків, та молоді дівчата.ЧИТАЙ ТАКЖЕ: Старый Новый год, Маланка и Щедрый вечер: обряды и традицииПочинали стукати в сусідські хати ще 13-го, на Щедрий вечір.

Цього дня в українській традиції відзначається свято Маланки — про неї в щедрівках теж нерідко згадують, та й традиція водити саму «маланку» — переодягнену дівчину, в яку зазвичай вбирали кремезного хлопця, — жива в багатьох областях досі.Щедрик — Тіна КарольА наступного дня святкування доповнювалося засівалками або посівалками.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA