України Володимир Зеленський Игорь Кузин медицина МОЗ лікування законопроєкт України Володимир Зеленський Игорь Кузин

МОЗ підтримало легалізацію медичного канабісу в Україні: подробиці

Сейчас читают: 257
womo.ua

У Міністерстві охорони здоров’я України підтримують легалізацію препаратів, які виготовлені на основі медичного канабісу. Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санлікар України Ігор Кузін.

За його словами, законопроєкт, який наразі перебуває на розгляді у парламенті, дозволяє використовувати в медичних цілях препарати, які були виготовлені з медичного канабісу та додав, що багато країн вже ухвалили відповідні зміни до законодавства. Читайте також: Легалізація порно: В Україні заговорили про зміни до Кримінального кодексу Зазначається, що йдеться про лікування людей, які мають хронічний біль, неврологічні розлади та психічні розлади.

Медичний канабіс використовуватиметься за наявності доказової бази щодо ефективності його використання, а відповідні препарати продаватимуть за рецептами. Читайте також: В Україні презентували конопляний вегетаріанський борщ: фото Також Кузін додав, ще необхідно розробити клінічні протоколи щодо дозування та конкретних випадків використання таких ліків.

Для цього необхідно близько шести місяців. Крім того, препарати мають пройти реєстрацію в Україні. Він зауважив, що, враховуючи вищезгадані процедури щодо розробки клінічних протоколів та реєстрації препаратів, реалізація цього законопроєкту може відбутися за півроку-рік після його ухвалення. Читайте також: Уряд підтримав легалізацію медичного канабісу Нагадаємо, що на підтримку легалізації медичного канабісу висловився й президент України Володимир Зеленський, він закликав парламент ухвалити відповідний законопроєкт.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA