Данія 8 березня жінки фільми для жінок найкращі фільми Данія

10 кращих фільмів про боротьбу жінок за рівні права

Сейчас читают: 319
womo.ua

Витоки Міжнародного жіночого дня сягають початку 20-го століття, коли у 1908 році жінки Нью-Йорка організували марш з вимогою покращити умови праці та надати їм право голосу.

Ключовим став 1910 рік, коли в Копенгагені, Данія, відбулася міжнародна жіноча конференція, на якій Клара Цеткін, німецька соціалістка і феміністка, висунула пропозицію про встановлення щорічного жіночого дня.

Відтоді Міжнародний жіночий день став глобальною подією: люди організовують мітинги, марші та інші заходи, щоб відсвяткувати досягнення жінок і підкреслити триваючу боротьбу за гендерну рівність. Читайте також: Що подивитись на Netflix у березні 2024 року: 58 найочікуваніших фільмів та серіалів Міжнародний жіночий день — це гарна нагода не лише вийти на марш, але й переглянути фільми та серіали, пов’язані з несправедливістю, з якою жінки стикалися протягом історії. Фільми про боротьбу жінок за рівні права: ТОП-10 Суфражистка / Suffragette 2015 Наша перша рекомендація — фільм «Суфражистка», реальна історія групи жінок, які сформували жіночий рух у Великій Британії до Першої світової війни.

У фільмі розповідається про перших жінок, які боролися за право голосу. Зроблено в Дагенхемі / Made in Dagenham 2010 Фільм «Зроблено в Дагенхемі» розкриває подробиці правдивої історії страйку швейних машиністок Ford у 1968 році.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA