місто Київ Нео Ми з України місто Київ

Портрет нації: весільні вбрання киян 100 років тому

Сейчас читают: 866
vogue.ua

Букети, вбрання, зачіски. . . Як кияни вбиралися до весілля? За підтримки Музею історії міста Києва публікуємо серію фотопортретів молодят, які датуються сотнею, а подекуди – й більше років тому.

Цікаво, що фото здебільшого робилися в студії – там було легше виставити світло та був в наявності реквізит. Але деякі молодяти могли дозволити собі більш невимушені кадри – як подружжя Браїловських, яке позує під вишнею, що квітне, на тлі дерев'яного паркану.

вісно, бюджет на весільне знімання могли собі дозволити не всі кияни, а лише заможні. Так, портрет жінки в модерному стилі, наче тільки з полотен Густава Клімта, зображує Аріадну Шлейфер.

Вона була дочкою відомого київського архітектора, банкіра Георгія Шлейфера, який започаткував у Києві артезіанське водопостачання, розбудував квартал між Заньковецької та Городецького, а також Театр ім.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA