Історія одного фото: авіакатастрофа літака MH-17

Сейчас читают: 831
vogue.ua

17 липня 2014 року сталася наймасштабніша авіакатастрофа в історії нашої країни – проросійськими бойовиками у небі над Донецькою областю, село Грабівка, було збито літак МН-17, який здійснював рейс з Амстердама до Куала-Лумпуру.

Загинули 298 осіб – 283 пасажира літака і 15 членів екіпажу. На борту тоді було 80 дітей. Переважна більшість пасажирів були громадянами Нідерландів, тому українська сторона делегувала розслідування катастрофи літака саме цій країні.

У день пам'яті трагедії Служба безпеки України поділилася масштабами проведеної розслідувальної роботи та основними фактами, відомими наразі:– Опрацьовано більше 2 млн.

телефонних перехоплень осіб, причетних до збиття літака, а також проаналізовано більше 1,5 млн. телефонних з’єднань абонентів, які перебували в зоні покриття мобільних операторів на місці старту ракети та по всьому маршруту руху ЗРК «БУК» через Луганську та Донецьку області в період 16-18 липня 2014 року;– Встановлено понад 150 осіб, причетних до вчинення даного злочину, ще понад 260 осіб допитано в якості свідків;– Встановлено точний час і маршрут, яким зенітно-ракетний комплекс «БУК» був доставлений з території рф до України, а також час здійснення запуску зенітно-керованої ракети по пасажирському літаку та місце її старту;– Встановлено час і маршрут, за яким ЗРК «БУК» було вивезено до рф;– У Павлограді Дніпропетровської області за участі представників Міжнародної спільної слідчої групи проведено унікальний слідчий експеримент з контрольованого підриву зенітно-керованих ракет 9М38М1 ЗРК «БУК», результати якого стали вирішальними для експертних висновків.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA