Україна Gulliver новини натхнення вибір редакції Україна

«Писанки. Відродження»: в ТРЦ Gulliver покажуть врятовану колекцію писанок

Сейчас читают: 807
womo.ua

30 квітня у торгово-розважальному центрі Gulliver відкривають унікальну експозицію з метровими писанками в межах проєкту «Писанки.

Відродження». У центральному атріумі на першому поверсі ТРЦ розмістять 50 унікальних витворів, які вдалося врятувати в результаті ворожих обстрілів «Добропарку» у  Київській області.  «Всеукраїнський фестиваль Писанки» в Києві бере свій початок у 2016 році з масштабного арт-проєкту на Софіївській площі у Києві.

Тоді 374 художники з усієї країни розписували метрові холсти у формі яєць. Цей надзвичайний перформанс був націлений на підтримку і популяризацію українських народних традицій, розвиток народного мистецтва, вивчення культури та історії українського народу.

До 2020 року яєць стало майже 800. У 2022 році в результаті ворожого обстрілу «Добропарку», де перебували писанки, вціліло 120 витворів, які перевезли у більш безпечну локацію на західній Україні.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA