здоров'я консервація корисні поради

Отруєння консервацією: які закрутки можуть бути небезпечними і що робити, якщо з’їли "не те"

Сейчас читают: 864
hochu.ua

Влітку існує чималий ризик заразитися ботулізмом. Ця небезпечна хвороба може призвести як до значного погіршення самопочуття, так і до смерті інфікованого, якщо вчасно не надати йому медичну допомогу.

І припри те, що багато людей вважають, наче інфікуватися можна лише з’ївши рибу або неякісне м’ясо, це зовсім не так. Як зауважують у Центрі громадського здоров'я МОЗ України, стати причиною ботулізму може і домашня консервація.

Причому йдеться про консерви не тільки м’ясні та рибні, а й звичайні мариновані огірочки, грибочки та інші закрутки. Як перевірити якість продукту, щоб не інфікуватися, і що робити, якщо уникнути цього все ж не вдалося - HOCHU.ua докладно розповідає у цій статті.

Читати також Небезпечно для вагітних: що не можна їсти жінкам при надії Згідно зі статистикою за 2022 рік, яку наводить ЦГЗ, найчастіше торік українці заражалися ботулізмом, вживаючи м’ясні консерви, в’ялену й солону рибу, грибні й традиційні овочеві консерви.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA